De Weideman gaat viraal


13 april 2016

De Weideman gaat viraalStempel-Def-V2
Collega weidevakman,

Het zonnetje schijnt, het gras groeit. Dus wat let ons om het eens goed van de daken te schreeuwen: met de koeien in het gras ben ik dik in mijn sas en steek ik winst in mijn tas!
 
Ik heb daarom een oproep aan mijn vaste lezers: ben je enthousiast over je vakmanschap voor gras en weiden, besmet dan ook je collega’s met dit ‘virus’. Daag ze uit om meer tonnen drogestof van grasland te halen en beter grip te krijgen op weidegang met de FarmWalk. Zo kunnen we onze beweging om professioneel gras te telen en koeien te weiden nog verder vergroten. 

Deel jouw (en mijn) enthousiasme door dit bericht door te geven aan drie collega melkveehouders om ze uit te nodigen om, net als jij, hun weidevakmanschap te vergroten. Dat kan door de FarmWalk te trainen. Samen met 10 collega-melkveehouders trek je vijf keer met een WeideCoach het grasland in. Je leert in alle stadia van het graasseizoen gericht te kijken, meten, beslissen en te doen voor het optimale resultaat van je grasland en weidegang.
Meer informatie vindt je op  www.stichtingweidegang.nl. Je kunt je hier ook meteen opgeven.

Ook veehouders die nu nog de koeien het jaarrond binnen hebben kunnen meedoen. Speciaal voor hen is er de ‘overstapservice’ voor Nieuwe Weiders. Meer informatie hierover vind je op www.nieuweweiders.nl

Mijn ambitie, onze ambitie is deze: Nederland weer een topland in de wereld maken op het gebied van gras en weiden. We zijn hartstikke goed bezig. Help me om die beweging de goede kant op een flinke zet te geven. Ik reken op jullie!

20160413 koedraad
  
 We spreken elkaar,
 
de-Weideman-Def  

logo-zuivelnl
De Weideman wordt mogelijk gemaakt door ZuivelNL